Vad är SEO och hur får man mer organisk trafik?

Vad är SEO och hur får man mer organisk trafik

SEO – Nyckeln till bättre organisk trafik och exponering.

Alla som analyserar sin hemsida har haft tanken att man inte får tillräckligt med trafik, att man kan få mer än det man redan har genomsnittligt.

Ska du ta detta allvarligt? Frågan blir då om du vill ha:

  • Fler besök
  • En sida som rankar högt på sökresultat
  • Fler kunder
  • Större chans att vara före konkurrenter

Vi ska nu gå igenom några enkla tips och lära dig hur du kommer att på bästa sätt anpassa din sida efter dina kunder, detta gör att kunden på enklaste sätt hittar just dig.

Vad innebär SEO?

SEO står för Search Engine Optimization. SEO är viktigt för att din hemsida ska ranka så högt upp på dina kunders sökmotorer som möjligt. En hemsida som inte är SEO anpassad är inte lätt att hitta om inte du bläddrar flera sidor. (Ibland hittar man ens hemsida på sida 70!)
Search Engine Optimization innebär att du förbättrar din sida för en sökmotors algoritmer, anpassar texter med nyckelord och lägger till länkar på olika sätt som blir relevanta för det du står för.

Hur börjar jag?

Det finns flera verktyg du kan använda dig utav för att SEO anpassa din hemsida så bra som möjligt.
En utav de mest främsta sidor man använder sig utav är Google search console (www.google.com/webmasters/tools/), och den viktigaste delen i att anpassa din hemsida är att ta fram relevanta sökord. Ta reda på din målgrupp och forska sedan om vad de söker på mest när dem letar efter en produkt/tjänst. Gör en analys av vart du faktiskt kan konkurrera med din sida.

Är många hemsidor SEO anpassade?

Nästan alla stora hemsidor du har vart inne på, eller kommer att gå in på är SEO anpassade. Det som utgör vilken sida som får mest trafik är helt upp till personen som skapat sidan. Ju mer tid och analysering man lagt ner på att göra sidan, ju mer gör det den till en bättre SEO anpassad hemsida.

Är det svårt att lära sig?

Man kan säga att övning ger färdighet. Det kan vara jobbigt i början, men desto mer du gör, desto lättare kommer det att bli för dig. Du kommer att kunna se stor skillnad om du lägger tid och energi på rätt nyckelord. 

Se vår enkla guide på 5 SEO tips och hur du får fram rätt nyckelord.

Tips till att lära sig och lyckas.

Med tanke på det årtal vi lever i så är det inte svårt att få tag i information. Varje dag går vi runt med hela världens information i våra fickor utan att tänka på det.
Känner du att du fastnat någonstans eller vill ta reda på något du inte förstår?
Ta upp din telefon, dator eller platta och gör en snabb sökning så kommer du garanterat hitta svar på just det du söker inom bara ett par minuter eller snabbare. Om du vill bespara tid rekommenderar vi dig att kontakta kunniga experter som kan hjälpa dig. Allt för att du ska kunna fokusera på din verksamhet.

Missa inget viktigt, prenumerera på vår nyhetsbrev.

Dela