5 tips för mer säkerhet på webben.

säkerhet på webben

 

1. Ha aldrig samma lösenord

Många känner inte till att när det sker ett data intrång så kan hackarna läcka ut en databas med lösenord och annan konto information. Denna information kan sedan cirkulera i hacker forum och kretsar, där kan din information säljas för en viss summa och användas i bland annat olika typer av digitala attacker eller skickas oönskad skräppost så kallat ”spam”. Om du använder samma lösenord på flera sidor och konton kan du riskera att bli ”forcerad” Detta är när man testar olika typer av lösenords kombinationer tills de kommer in. Genom att ta reda på vad för konton till exempel din mail är kopplad till, så kan man försöka logga in med samma lösenord och kanske lyckas med det. Ibland vet man inte att en databas har blivit hackad förrän det är försent, detta för att kunna effektivt sälja informationen i hacker kretsar.

2. Byt lösenord ständigt

Som nämnt ovan kan en databas bli hackad, genom att byta lösenord minimerar du risken ännu mer och med 2-stegs-auktorisering är den i dagsläget näst intill ohackbar. Om du kombinerar det med nästa steg kan du sova lungt.

3. Ha ett komplex lösenord

Genom att tillägga en extra siffra eller bokstav kan du förlänga en hackares forcering, alltså en ”brute force attack” med några dagar till några år. En ”Brute force attack” är en process där du tvingar en sida att logga in med flera olika lösenord snabbt följande varandra, har du någonsin tänkt varför man ska bevisa sig inte vara en robot? Dock förbättras denna hacker processen med tiden så det är bara en tidsfråga innan vi måste gå runt med ett fullskrivet A4 papper till vårt Facebook konto..

4. Undvik offentligt WIFI

Vissa kapar signaler vissa skapar en falsk signal med HTTPS.. När du sedan ska betala eller logga in på en som du tror pålitlig sida så kopierar hackern hemsidan med sin egna HTTPS certifikat och ser ditt lösenord och kreditkortsinformation. Oavsett vad så kan det finnas en risk att allt du skriver plockas upp av någon i närheten. Värsta av allt är att du inte ens kommer ha någon aning om vem som gjorde det.. Undvik gratiswifi så mycket som möjligt om inte baristan säger vilken som är ok! Såvida hon inte är en hacker då är du ute på hal is..

5. Uppdatera till senaste versionen

Inte ens Apple lät FBI komma åt information hos den terrormisstänktes senaste Iphone. Vad får dig att tro din vardagliga hacker kan göra mer med den senaste uppdateringen? Såhär är det, allt går att hacka till slut, det finns sannolikhet att hackers har information som omvärlden inte vet, men att konstant uppdatera blir som att leka kurragömma. Fast kurragömma där du gömmer dig i första bästa buss du ser och hamnar andra sidan stan. Lite svårt för sökande beroende på hur mycket ljud du gör på väg in i bussen! Väntar du dock i området så lär du bli hittad till slut med en dedikerad sökare. Gör dig själv en tjänst och uppdatera till den senaste versionen för din säkerhet, detta minimerar risken för oönskat intrång!

 

Webtal tar säkerheten med störst allvar och inkluderar riskanalyser kring sannolikheter att bli utsatt för dataintrång när vi skapar våra hemsidor. Spana in våra tjänster: Tjänster – Webtal solutions eller ta reda på hur vi kan hjälpa ert företag inte bara skapa en tryggare och bättre närvaro online, utan hjälpa er synas och skapa lojala kunder. Om oss – Webtal solutions

Dela